Новини

Реагентна обробка води

Реагентне оброблення води


Реагентне оброблення - один з способів обробки води, базується на хімічнії реакції, яка несе в собі зміну хімічних показників води. Реагентна обробка води, як правило застосовується для технологічної та питної води. Зміна води до необхідних параметрів відбувається за допомогою внесення флокулянтів, коагулянтів і реагентів, які регулюють кислотно-лужні показники води (рівень PH) та дизенфекція води.

Реагентна обробка води хімічними та фізичними методами багато в чому залежить від складу води.


В даній статті ми розглянемо тільки хімічний метод ведення рідких реагентів у воду. Та наголошуємо, щоб замовники зверталися в компанії які мають всі дозвола та досвід в водопідготовці.

ТОВ "ЕТАТРОН-УКРАЇНА" пропонує дозуючі насоси, хімічні ємності, мішалки та аксесуари для обвязки дозуючих насосів. Це обладнання комплектується в станції дозування хімічних реагентів, по технічним потребам замовника. Автоматичні станції дозування виконують внесення хімії в комплексі з іншим обладнання в загальній системі реагентній обробки води.

Реагентна обробка води

Станції дозування реагентній обробці води можна розділити на чотири частини:

  1. Дезінфекція води реагентами - це дозування реагенти в тій чи іншій кількості у воду, від чого і мікроорганізми у воді вмирають. І на виході, у вас у крані, ми маємо воду без бактерій, вірусів та інших паразитів. Існує велика кількість реагентів, за допомогою яких можна знезаразити воду, а саме це:
    • хлор;
    • перекис водню;
    • гіпохлорит натрію;
    • діоксид хлору.
  2. Коагулянт - реагент, який використовують для видалення зважених часток (солі і т.д.), запаху води, каламутності і кольору, так само робить воду хорошої смакової якості. Коагуляція має на увазі під собою з'єднання частинок до розміру, в якому вони починають втрачати свої властивості і випадати в осад.
  3. Флокулянт - реагент, який застосовується, як правило, разом з коагулянтом. При додаванні флокулянта домішки утворюють пластівці, які з легкістю видаляються. Флокулянти є як природного, так і штучного походження.
  4. Рівень pH - для регулювання рівня pH застосовуються кислоти (для підкислення води) або луги(для підлуговування води).

Застосування реагентного способу обробки води, вирішує багато проблем, зокрема накопичення солей в трубопроводах, корозія, накип і т.д.

Реагентна обробка води здійснюється за допомогою станцій дозування компанії ETATRON D.S. в яку входить: насос дозатор, імпульсний витратомір, датчик рівня реагенту, ємність, клапана забору і уприскування.

Реагентна обробка води

Насоси-дозатори

Насоси-дозатори

Контролери (аналізатори рідини)

Контролери (аналізатори рідини)

Датчики і електроди

Датчики і електроди

Тримачі датчиків

Тримачі датчиків

Міксери, мішалки, ручні міксери

Міксери, мішалки, ручні міксери

Резервуари, ємкості, захисні піддони, супорта (пластини)

Резервуари, ємкості, захисні піддони, супорта (пластини)

Імпульсні витратоміри

Імпульсні витратоміри