Новини

Автоматичний контролер PH (регулятор pH). Гідропоніка

Автоматичний контролер pH для систем гідропоніки


Позбавляє користувачів гідропоніки від необхідності постійного контролю pH середовища - проблемного параметра гідропонного розчину і створює ідеальні умови для розвитку рослин.


Автоматичний контролер pH для систем гідропонікиАвтоматично управляє рН води рослин у гідропонних системах та вузлах водопідготовки.

  • Підтримує рН рідини у заданому діапазоні.
  • Станція на два компоненти pH+ і pH- роблять роботу приладу максимально точною і ефективною.
  • Контролює pH розчину або води у системах об'ємом до 500 літрів.
  • Простий інтуїтивний інтерфейс, безперервний контроль зниження витрат реагентів рН.

Регулятор PH відображає на екрані рівень pH і дозволяє додати підвищення рН або понизитель в автоматичному режимі - прилад сам вирівнює і підтримує заданий діапазон pH.

В автоматичному режимі контролер при необхідності додає рН реагенти в гідропонну систему, а помпа розмішує в баку з розчином.

Подача реагентів - кислоти та луги, здійснюється міні-порціями за допомогою двох перистальтичних насосів eTWIN PDP. Надякісні японські насоси забезпечують надійність контрольованої подачі агресивних рідин.

Рівень pH вимірюється pH електродом. Електрод має бути відкалібрований. Діапазон вимірювань pH від 0 до 14. Електрод - це скляна колба із загущеним гелем, зафіксована у пластмасовому корпусі чи склі. На кінці електрода стоїть захисна насадка та баночка з розчином для зберігання та захисту від пересихання.

УВАГА! Помпа повинна працювати постійно, щоб уникнути осушення електрода баку, т.к. пересохлий електрод спотворює значення рівня рН!

Комплектація:

  1. Регулятор pH - 1 шт.
  2. pH електрод - 1 шт.
  3. Калібрувальний розчин pH 4 - 1 шт.
  4. Калібрувальний розчин pH 7 - 1 шт.
  5. Трубка із фітингами - 2 шт.
  6. Кріплення настінне - 1 шт.

Характеристики:

  • Рівень pH - від 0 до 14
  • Мова меню: Російська, Англійська
  • Напруга мережі: 220 - 240В
  • Частота струму: 50 Гц
  • Потужність: 10 Вт
  • Ступінь захисту: IP64

Галузь застосування:

  • Автоматичне коригування рН фактора шляхом додавання в розчин компонентів, що знижують або підвищують рН, за заданою програмою.
  • Регулює значення кислотності (рН) розчину в оптимальному для рослин діапазоні. Застосовується при вирощуванні рослин у гроубоксах, оранжереях та малих тепличних господарствах

Принцип роботи:

  • Пробовідбірник (якщо він використовується спільно з регулятором) розміщується в контрольному баку, з якого здійснюється подача розчину до гідропонної системи або краплинної лінії. Помпа, що здійснює циркуляцію розчину в пробовідбірнику, підключається до мережі 220 для здійснення безперервної циркуляції рідини.
  • Датчик рН (електрод) підключається в пробовідбірник і передає дані розчину приладу, який додає регулятори заданої пропорції за принципом ПІД-регулятора.
  • Контролер рН здатний забезпечувати додавання двох розчинів коригування параметра кислотності: у бік лужного середовища та у бік кислотної. Процес здійснюється за допомогою двох перистальтичних насосів. Перші кінці трубок насосів (вхід) повинні бути опущені в ємності з концентрованими компонентами (рН+, рН-), а другі (вихід) – в основний бак.

Подвійний перистальтичний насос eTWIN PH-PH з контролером pH

Подвійний перистальтичний насос eTWIN PH-PH з контролером pH

Подвійний перистальтичний насос eTWIN PH-PH

з контролером pH

pH-електроди та датчики pH

pH-електроди та датчики pH

Клапана вприскування

Клапана вприскування

Клапана забору

Клапана забору

Датчики рівня реагенту

Датчики рівня реагенту

по запиту

Пробовідбірник (якщо він використовується спільно з регулятором) розміщується в контрольному баку, з якого здійснюється подача розчину до гідропонної системи або краплинної лінії. Помпа, що здійснює циркуляцію розчину в пробовідбірнику, підключається до мережі 220 для здійснення безперервної циркуляції рідини.
 
Датчик рН (електрод) підключається в пробовідбірник і передає дані розчину приладу, який додає регулятори заданої пропорції за принципом ПІД-регулятора.
 
Контролер рН здатний забезпечувати додавання двох розчинів коригування параметра кислотності: у бік лужного середовища та у бік кислотної. Процес здійснюється за допомогою двох перистальтичних насосів. Перші кінці трубок насосів (вхід) повинні бути опущені в ємності з концентрованими компонентами (рН+, рН-), а другі (вихід) – в основний бак.