Новини

Насоси для перекачування хлориду заліза (FeCl3)

Хімічні насоси для хлориду заліза

Хлорид заліза (III), хлорне залізо, також - трихлорид заліза, хімічно позначений як FeCl3, є корозійно-активною хімічною речовиною, що найчастіше використовується в промисловості з очищення води через його здатність обробляти матеріали, подібні до тих, що містяться в стічних водах або забрудненої води. Хлорид заліза є корисною сполукою, особливо коли йдеться про очищення води, оскільки він активно сприяє здоров'ю та благополуччю населення. У промислових масштабах використовується як коагулянт для очищення води.

Тим не менш, хлорид заліза вимагає належної уваги, оскільки він може бути токсичним у певних станах та може мати інші негативні наслідки. З огляду на його застосування та ці факти, з хлоридом заліза потрібно поводитися обережно, особливо при перекачуванні. Експерти компанії ЕТАТРОН-УКРАЇНА мають великий досвід консультування клієнтів за типами насосів, що відповідають їх потребам, та активно надають клієнтам відповідні рекомендації щодо вибору відповідного хімічного насоса або мішалки.

Для перекачування хлориду заліза з великої автоцистерни або резервуару для зберігання часто використовуються відцентровий насос з магнітним приводом або повітряний діафрагмовий насос.

Розчин хлориду заліза з концентрацією 38-42% є сильнокислотним з pH менше 1, тому рекомендується використовувати відцентровий насос з магнітним приводом серії CM MAG-P у пластиковому виконанні (РР або PVDF), оскільки нержавіюча сталь та чавун схильні до окислення залізом.

Якщо насос з магнітним приводом використовується в системі перекачування резервуара, його потрібно захистити від роботи всуху для підтримки затоплення всмоктування, оскільки без середовища насоса, що забезпечує мастило, підшипниковий вузол швидко і катастрофічно вийде з ладу.

Повітряний діафрагмовий насос (AODD) серії BOA часто є альтернативою насосам з магнітним приводом, найчастіше там, де насос може працювати всуху.

Залізо часто дозується за допомогою перистальтичним насосом, який забезпечує точну та послідовну подачу хімічної речовини. Перистальтичний насос забезпечує потік прямо пропорційний швидкості насоса, і тому може бути пов'язаний з інвертором для забезпечення пропорційного дозування, що визначається показаннями аналітичного датчика pH або каламутності.

Насос особливо надійний, оскільки завдяки перистальтичному принципу насоса він може працювати всуху, самовсмоктуючий і може легко перекачувати продукти з більш високою питомою щільністю, що містять абразивні частинки.

Насоси для перекачування хлорид заліза

Перистальтичні (шлангові) насоси

Перистальтичні (шлангові) насоси

Продуктивність: 1÷100 л/год

Насос з магнітною муфтою CM MAG-P

Насос з магнітною муфтою CM MAG-P

витрата до 35 м³/год, напір до 23 м (корпус-пластик)

Мембранний насос BOA

Мембранний насос BOA

Витрата від 8 л/хв до 1000 л/хв
Підключення від 1/4" до 3"

Мішалки для приготування хлориду заліза (FeCl3)

Міксери, мішалки, ручні міксери

Міксери, мішалки, ручні міксери

Резервуари, ємкості, захисні піддони, супорта (пластини)

Резервуари, ємкості, захисні піддони, супорта (пластини)