Новини

Насос пластинчастий з магнітною муфтою

Насос пластинчастий з магнітною муфтою M PUMPS


Насос пластинчастий або, як його ще називають, шиберний (лопатевий) насос об’ємної дії з магнітною муфтою для густих хімічних рідин.

Насос пластинчастий оптимально підходить для перекачування середовищ, що мають властивість ставати більш в’язкими і густими при зниженні температури.

Насос пластинчастий без ущільнень або без витоків стали вибором для заводів хімічної промисловості.


Насос пластинчастий - це шиберний насос, принцип дії якого заключається в руху рідини за допомогою підпружинених пластин, розміщених на роторі. Конструкція даного насосу дозволяє створювати великі тиски незважаючи на вхідний тиск.

Насос пластинчастий з магнітною муфтою M PUMPS займають особливу позицію в ряду насосного обладнання.

Окрім можливості створення високого тиску вони також можуть бути обладнані додатковим кожухом з теплоносієм, що дозволяє корегувати в’язкість речовини, що перекачується. Також в деяких моделях впроваджена можливість зміни ексцентриситету ротора, що дозволяє оперативно регулювати Q/H характеристику агрегату. В окремих моделях застосовано з’єднання ротора з електродвигуном через магнітну муфту, що виключає потребу використання торцевого ущільнення і дозволяє використання таких насосів для перекачування небезпечних речовин. 

Конструктивною особливістю пластинчастих насосів, що і дозволяє їм забезпечувати постійну ступінь в’язкості середовища, що перекачується, є наявність в їх корпусі спеціальної сорочки. Теплоносій, який подається ззовні і циркулює у внутрішніх порожнинах такої сорочки, обігріває транспортується через насос середу, не даючи їй загуснути.

В принципу роботи покладено зміну тиску в зонах впуску-випуску за рахунок ексцентриситету корпуса. Рух рідини ініціюється рухом пластин, шо підпружинені до корпусу ротора і впираються у внутрішню поверхню зовнішнього корпусу.

Принцип дії шиберного насосу M PUMPS

Принцип дії шиберного насосу

Насоси пластинчастого / шиберного типу успішно використовуються для перекачування робочих середовищ різного типу: кашкоподібного, з вмістом абразивних частинок і нерозчинних домішок іншого типу, клейових сумішей і смол.

Насоси пластинчасті з магнітною муфтою M PUMPS

Насос пластинчастий V IN LINE

Насос пластинчастий V IN LINE

витрата до 3 м³/год, напір до 120 м

Насос пластинчастий V MODULAR

Насос пластинчастий V MODULAR

витрата до 2 м³/год, напір до 480 м

Насос пластинчастий VP

Насос пластинчастий VP

витрата до 3 м³/год, напір до 50 м